YFINN bij, op en in de Beurs

Onder begeleiding van Euronext, ABN AMRO, Hill+Knowlton Strategies en Stibbe gingen 80 young financials in op alle aspecten die bij een beursnotering komen kijken. Het werd een 'paper heavy' maar vooral aansprekend evenement.

Pieter Schutte (Stibbe), Meinte Abma en Pim Kist (beide ABN AMRO) begonnen de avond met een overzicht van welke partijen er bij een beursgang zijn betrokken. Joint Global Coordinators, Bookrunners, College of Regulators, Reference Shareholders: bij een complexe deal werken zo 25 partijen mee. Een van de belangrijkste documenten bij een beursgang is de prospectus. De prospectus is de "reclamefolder" voor investeerders maar ook het document waarmee de verkopende partij eventuele aansprakelijkheid in de toekomst uit wil sluiten. 700 pagina's zijn geen uitzondering.

Frans van der Grint (Hill+Knowlton Strategies) illustreerde met enkele voorbeelden dat issue & stakeholder management cruciaal is voor een succesvolle beursgang. Het management, klanten, investeerders en analisten hebben verschillende belangen en moeten allemaal tevreden gehouden worden. Een licht stijgende beurskoers in de uren en maanden na introductie is daarvoor ideaal.

Anne Louise Metz (Euronext) gaf 5 redenen om naar de beurs te gaan. Groeikapitaal ophalen, je merkwaarde verhogen of goede prestaties verzilveren? Een beursgang kan de juiste optie zijn. De Amsterdamse Beurs biedt vanwege de goede liquiditeit, de brede investor base en locatie als toegangspoort tot Europa voor veel bedrijven een uitstekend podium om publiek te gaan. YFINN is overtuigd. Let's go Public!